راهنمای میوه جات

خواص میوه برای کودکان جزو مسائلی است.که همیشه از آن گفته شده. و همه ی ما درباره ی اهمیت این موضوع می دانیم. اما شاید تعداد افراد کمی باشند.که درباره ی خواص هر میوه اطلاعات کافی داشته باشند.

.

خواص میوه برای کودکان ویتامین های موجود در آن

◉ سیب زرد: این میوه حاوی ماده ای به نام بتاکاروتن است.که تامین کننده ی ویتامین A می باشد. همچنین سرشار از املاحی مانند آهن است. فیبر پکتین در سیب زرد نسبت به سایر میوه ها بیشتر وجود دارد. وجود این ماده در سیب به گوارش بسیار کمک می کند. شما می توانید با دادن سیب به کودک خود کاری کنید که دستگاه گوارش او به درستی کار کند. خوردن سیب زرد به صورت روزانه از ابتلا شدن به یبوست جلوگیری می کند.

◉ گلابی: خواص گلابی مانند سیب زرد است. در گلابی هم فیبر پکتین وجود دارد.البته کمتر از میزان موجود در سیب زرد. گلابی حاوی سلولز بسیار بالایی است. به همین جهت برای گوارش کودکان و کار کرد درست آن بسیار مفید است.

◉ پرتقال و لیمو: ویتامین های موجود در میوه های پرتقال و لیمو زیاد است. ولی میزان ویتامین C در آن ها نسبت به سایر ویتامین ها بیشتر است. موارد مغذی این دو میوه بسیار به هم شبیه است. در پرتقال ماده ی منیزیم به میزان قابل توجهی وجود دارد.

◉ آناناس: این میوه مانند پرتقال و لیمو حاوی مقدار بسیار زیادی ویتامین C است. ویتامین دیگری که در آناناس بسیار وجود دارد روی می باشد. وجود این دو ویتامین یعنی روی و ویتامین C این میوه را.به یکی از بهترین میوه ها برای رشد کودکان تبدیل کرده است. در آناناس تازه و رسیده میزان قابل توجهی بتاکاروتن نیز وجود دارد.

◉ هندوانه: همانطور که می دانید.خواص میوه برای کودکان بسیار زیاد است.هندوانه یکی از این میوه هایی است که برای رشد کودکان بسیار مفید است. هندوانه مانند سیب زرد حاوی بتاکاروتن است.و پیشساز ویتامین A. به کودکانی که در طول روز به مقدار کافی آب نمی نوشند.می توانید هندوانه بدهید. چرا که کم آبی بدن آن ها را برطرف می کند.

.

با کودکانی که میوه نمی‌خورند چه باید کرد؟

متأسفانه اکثر کودکان علاقه‌ی چندانی به خوردن میوه نشان نمی‌دهند و تمایل بیشتری به هله‌هوله‌ها دارند. اما بدن این فرشته های کوچولو به ویتامین‌ها، فیبرها و املاح موجود در میوه‌ها نیاز دارد. در اینجاست که نقش شما پررنگ‌تر می‌شود. یعنی لازم است که با ترفندهای مختلف زرنگی کنید و میوه را در برنامه‌ی غذایی کودکتان بگنجانید.

◉ میوه را پوست بگیرید، مربع مربع خرد کنید و در اختیار کودکان قرار دهید. یک خلال دندان یا چنگال کوچک (بسته به سن و سال کودک) به او بدهید تا خودش بخورد.

◉ میوه های رنگارنگی مثل توت فرنگی، آلو، زردآلو (بدون هسته) و غیره را در یک لیوان خوشگل یا پیاله‌ی دوست داشتنی بریزید و در اختیارش قرار دهید.

◉ کمپوت درست کنید. میوه‌های خیلی رسیده را دور نریزید و سریع کمپوتشان کنید. بچه‌ها کمپوت را دوست دارند، شاید به خاطر قوطی آن! از سیب یا میوه های دیگر کمپوت درست کنید و در قوطی مخصوص کمپوت بریزید و به او بدهید. در تهیه‌ی کمپوت از کمی شکر، وانیل و یا عسل استفاده کنید. مطمئن باشید خواهند خورد. کودکانتان را در تهیه‌ی کمپوت یا دسرهای میوه‌ای سهیم کنید. این یک روش فوق‌العاده برای ترغیب آن‌ها به مصرف میوه است.

◉ با کودکتان به میوه فروشی بروید و اجازه دهید او میوه های مورد علاقه‌اش را انتخاب کند. در این صورت خواهید دید همان جا می‌خواهند میوه های انتخابی خود را بچشند. حواستان باشد میوه‌ی نشسته دستشان ندهید.

◉ اگر باغ یا باغچه‌ای دارید و یا به هر طریقی می‌توانید میوه را از درخت بچینید از این موقعیت نهایت استفاده را ببرید. اجازه بدهید فرزندتان با دست‌های کوچک خود زردآلو، گیلاس، تمشک، توت و غیره را از درخت بچیند. بلافاصله میوه را بشویید و بگذارید بچشد. این بهترین روش برای میوه خور کردن فرزندتان است.

◉ بچه‌ها در بیرون از منزل میوه بیشتر می‌خورند. عصرها اگر وقت دارید دست کودک دلبندتان را بگیرید و پارک نزدیک خانه‌تان سری بزنید. مقداری میوه با خود ببرید و زمان‌هایی که از بازی فارغ می‌شود به او بدهید تا بخورد.

◉ ابتکار عمل به خرج بدهید. میوه‌ها را خرد کنید و روی بشقاب به شکل عروسک و اشکال مختلف در بیاورید. یا میوه را در سیخ‌های کوچک یا خلال دندان فرو کنید و به دستشان بدهید تا بخورند.

◉ دسرهای میوه‌ای درست کنید. اگر داخل ظرف برایش بستی می‌کشید حتماً آن‌را با میوه‌ها ریز رنگارنگ تزیین کنید و تاکید کنید میوه‌ها را بخورد.

.

هنگام خرید میوه، به چه نکاتی توجه کنیم؟

1.میوه‌های خراب و لک‌دار نخرید؛ چون خرابی و لک این میوه‌ها می‌توانند به تمام سطح خود میوه و حتی سایر میوه‌ها هم منتقل و باعث غیرقابل‌استفاده شدن آنها شوند.

2.میوه‌های درشت نخرید؛ چون احتمال استفاده از کودهای شیمیایی غیرمعمول و غیراستاندارد برای پرورش و رشد سریع‌تر آنها وجود دارد و انتقال ترکیب‌های باقیمانده این کودهای شیمیایی به بدن با خوردن میوه، می‌تواند باعث ابتلا به انواع بیماری‌ها در افراد مختلف به‌خصوص بچه‌ها، سالمندان و زنان باردار شود.

3.میوه‌هایی که شکستگی و بریدگی دارند، نخرید چون احتمال انتقال آلودگی‌های محیطی و سم‌ها به داخل میوه‌های شکسته و بیمار شدن افرادی که آنها را مصرف می‌کنند، وجود دارد.

4.میوه‌ها را در فصل خودشان بخرید؛ چون میوه‌های فصل به‌صورت طبیعی و بدون استفاده از انواع کودهای شیمیایی و خارج از شرایط گلخانه‌ای تولید می‌شوند و طعم بهتری دارند.

.

علاوه بر این نکته‌ها، این موارد را هم برای انتخاب و خرید بهترین میوه‌ها مدنظر قرار دهید:

◉ توت‌فرنگی: توت‌فرنگی‌های تازه و سالم باید کاملا قرمز، سفت و حداکثر به ارتفاع دو بند انگشت زنانه باشند. توت‌فرنگی‌های سبزرنگ، درشت، کمی نرم و حتی لهیده اصلا گزینه‌های خوبی برای خرید نیستند.

◉ سیب: پوست سیب‌های تازه یا کاملا زرد یا کاملا قرمز است. سیب‌هایی که پوست زرد مایل به سبز یا صورتی دارند، بی‌مزه و کم‌شیرین هستند. پوست سیب‌های زرد و شیرین باید کمی هم زبر باشد و انگشتان دست به راحتی روی آن کشیده نشود. ضمن اینکه سیب‌های سالم، وزن بیشتری نسبت به سیب‌هایی که داخلشان پوک و خراب است، دارند.

◉ انگور: چوب خوشه‌انگورهای تازه باید کاملا قهوه‌ای و خشک باشد. خوشه‌های خیس نشان‌دهنده وجود حبه‌های انگور له و خراب لابه‌لای انگورهای سالم سطحی است. مزه انگوری هم که چوب خوشه آن سبز است، به ترشی می‌زند و گاهی هم بی‌مزه است.

◉ هلو: یک هلوی تازه، خوشمزه، رسیده و شیرین نه باید زیاد نرم باشد و نه زیاد سفت. پوست چنین هلویی گلبهی مایل به قرمز و پوشیده با پرز است. گوشت این نوع هلوها هم کاملا زرد و گاهی با لکه‌های صورتی است. طعم هلوهایی که پوستی مسطح و بدون پرز دارند و رنگشان صورتی مایل به سبز است، شیرین نیست و معمولا سفت و بدخوراک هستند.

◉ هندوانه: 2 راه برای پی بردن به رسیده بودن یا نبودن هندوانه‌ها وجود دارد؛ نگاه کردن به رنگ پوست آنها که هرچه پوست هندوانه سبزتر باشد، هندوانه هم شیرین‌تر و رسیده‌تر است و دوم، خراشیدن پوست رویی هندوانه با ناخن. وجود لایه‌ای سفیدرنگ درست در زیر پوست سبز و نازک هندوانه، نشان‌دهنده تازگی آن است.

◉ موز: موزهای سالم، رسیده و شیرین، حداکثر به اندازه یک کف دست هستند و پوستی کاملا زردرنگ دارند. اگر دانه‌های کوچک و کمی زبر و تیره‌رنگی روی پوست موز مشاهده کردید، نگران نشوید؛ این دانه‌های ریز می‌توانند نشان‌دهنده رسیدگی بیش از حد موز باشند.

◉ خیار: خیارهای سالم، خوشمزه و آبدار باید متوسط و کاملا سبزرنگ باشند. خیارهای شکسته اصلا مناسب نیستند. بهتر است از خریدن خیارهای درختی یا گلخانه‌ای هم خودداری کنید. معمولا وقتی خیارها تحت‌تاثیر استرس‌های محیطی مانند باد، باران و… قرار می‌گیرند. هورمونی در آنها ترشح می‌شود که طعمشان را دلپذیر و مطلوب می‌کند، بنابراین خیارهای گلخانه‌های یا درختی که معمولا تحت‌تاثیر هیچ نوع استرسی قرار نمی‌گیرند و در شرایط ایده‌آل رشد می‌کنند، بی‌مزه می‌شوند و فقط ظاهر خوبی دارند.

◉ گیلاس و آلبالو: آلبالو و گیلاس تازه باید کاملا قرمز و سفت باشند، نه نرم و صورتی. برای پی‌بردن به وجود کرم میوه داخل آلبالو و گیلاس، می‌توان از فروشنده خواست 3 تا 4 عدد از آنها را اتفاقی باز کند. اگر آن 4-3 عدد سالم بودند، تقریبا می‌توان مطمئن بود که قصد خرید میوه‌های مرغوبی دارید.

◉ پرتقال: پوست پرتقال‌های شیرین و آبدار معمولا نازک و وزن پرتقال‌های پوک و تلخ کمتر از پرتقال‌های آبدار و شیرین است. ضمن اینکه اگر پرتقالی تازه و آبدار باشد، نباید پوست آن با فشار انگشتان دست به سادگی فرورود.

◉ نارنگی: نارنگی‌های تازه و شیرین، پوستی پفکی و سبک دارند که به سادگی از گوشت آنها جدا می‌شود. معمولا تکه‌ای از چوب و برگ نارنگی‌ هم به سر آن چسبیده است که این موضوع، تازگی این میوه را نشان می‌دهد. پوست نارنگی رسیده باید کاملا نارنجی و بدون لکه‌های سبزرنگ باشد.

.
منابع :

.https://article.tebyan.net
.https://tarebar.org
.https://www.yjc.news

راهنمای میوه جات