مزایا و معایب مهدکودک‌

برخی از والدین و به ویژه مادران با استخدام یک پرستار بچه موافق نیستند یا دوست ندارند که کودکشان را برای مراقبت و نگهداری نزد یکی از اقوام یا دوستانشان بگذارند. شاید یک راه‌حل بهتر یا یکی از بهترین گزینه‌ها در چنین مواقعی برای شما پیدا کردن یک مهدکودک باشد. در این مطلب می‌توانید با مزایا و معایب یک مهدکودک آشنا شوید.
.

مزایای مهدکودک

هر کدام از محل‌ها و مکان‌های نگهداری از کودکان مزایا و ایرادهایی دارد و این شما هستید که با دانستن تمام این موارد و از بین آنها انتخاب و تصمیم‌گیری خواهید کرد. برخی از مزایای مهدکودک‌ها می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

◉ وجود ساختاری نظام‌مند: بسیاری از والدین به این دلیل مهدکودک‌ها را دوست دارند که محیطی رسمی و دارای نظم و ترتیب دارد. به این معنی که بسیاری از مهدکودک‌ها برای دریافت مجوز بازرسی می‌شوند و روی عملکرد مراقبان نظارت می‌شود. بسیاری از کلاس‌ها بیشتر از یک مراقب دارند و یک مدیر تمام مهدکودک را زیر نظر دارد.

◉ نبود نگرانی در مورد رفتار یک پرستار بچه:‌ یک پرستار بچه اغلب و شاید در تمام موارد، یک احساس نگرانی را به تمام مادران می‌دهد. آنها مدام فکر می‌کنند نیاز است تا همه چیز را بررسی کنند که یک حس غریزی مادرانه است. همچنین آنها خوب می‌دانند که مراقبت از یک کودک می‌تواند کلافه‌کننده باشد و برای پرستارهای بچه نیز استرس‌زا باشد. در نتیجه برخی از مادران تصمیم می‌گیرند به جای نگرانی دربارهٔ اینکه پرستار در اوقات بدقلقی کودک با او چه رفتاری می‌کند، یک مهدکودک را انتخاب کنند.

◉ داشتن مقررات مشخص: مهدکودک‌ها مقررات شفاف و روشنی برای والدین دارند. به عنوان مثال، بردن کودک به مهد و برداشتن او از آنجا یک زمان مشخص دارد. بنابراین دقیقاً می‌دانید کی باید آنجا باشید و چه انتظاری از شما می‌رود. هزینهٔ مهدکودک هم معمولاً کمتر از پرستار بچه است. به علاوه، والدین این فرصت را دارند که با والدین دیگری نیز آشنا شوند.

◉ قابل اعتمادتر بودن: مهدکودک در مقایسه با پرستار یا مراقبت خویشاوندان باثبات‌تر است، زیرا می‌پذیرد که صرف نظر از اینکه یک مربی بیمار باشد یا دیر برسد، از کودک شما در آنجا نگهداری شود. با انتخاب مهدکودک شما دیگر مجبور نیستید با روزهای بیماری یا مرخصی و تعطیلات شخصی یک مراقب هماهنگ شوید.

◉ تحصیلات مراقبان: کارکنان مهدکودک‌های خوب اغلب تحصیلاتی در زمینهٔ آموزش کودکان دارند، بنابراین می‌دانند که از لحاظ رشد و تکامل چه انتظاراتی از کودکتان می‌رود و قادرند مطابق این آگاهی، مهارت‌های رو به رشد او را تشویق کنند. اگر مهدکودکی که شما در نظر گرفته‌اید مربیان آگاه و متبحری ندارد، بهتر است در تصمیم خود تجدید نظر کنید.

◉ داشتن یک برنامهٔ خوب: برنامهٔ روزانهٔ مهدکودک‌های خوب شامل ترکیب مناسبی از فعالیت‌های مختلف است تا مهارت‌های مختلف مثل ترانه خواندن، موسیقی، رقصیدن و داستان‌گویی را به آنها یاد بدهند. همچنین بچه‌ها در مهد می‌توانند با کارهایی مثل درست کردن کاردستی‌ و بهبود مهارت‌هایشان در محیطی ساختاریافته رشد کنند.

◉ یادگیری و آموزش درست: بچه‌ها در مهدکودک تمام روز را فقط بازی نمی‌کنند بلکه چیزهای جدیدی یاد می‌گیرند. بسیاری از پروژه‌های آموزشی ترکیب خوبی از فعالیت‌های مربوط به نیمکرهٔ راست و چپ مغز هستند که معمولاً از بازی‌های ساده‌ای مثل لگو استفاده می‌شود اما همین بازی ساده به شکلی سازمان‌‌یافته و با اصول و نظم خاصی به کودکان ارائه می‌شود.

◉ ایجاد برتری ذهنی در کودکان: پژوهش‌های ادامه‌دار در رابطه با کودکان حاکی از آن است که بچه‌هایی که در مهدکودک‌های خوب هستند ممکن است از لحاظ ذهنی بر کودکانی که به شیوهٔ دیگری از آنها نگهداری می‌شود برتری داشته باشند. وقتی پژوهشگران، کودکان حاضر در مهدکودک‌های خوب را با کودکانی مقایسه کردند که به شکل‌های دیگر و با همان کیفیت بالا از آنها نگهداری می‌شد، ‌بچه‌های حاضر در مهدکودک در تست‌ها نتایج کمی بهتری داشتند.

◉ تعامل و ارتباط با دیگر کودکان: کودکان، به ویژه کودکان نوپا در مهدکودک از فرصت تعامل و رفتار با کودکان دیگر بهره‌مند می‌شوند ولی اگر در خانه و توسط پرستار یا خویشاوندان نگهداری ‌شوند ممکن است این فرصت را به اندازهٔ مهدکودک یا اصلاً نداشته باشند.

.

معایب مهدکودک

هر چیزی حسن و ایرادی دارد و معایبی نیز در مورد مهدکودک‌ها وجود دارد که برخی از آنها می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

◉ محدودیت ساعت ورود و خروج: یک مشکل مهدکودک این است که شما تحت کنترل مهد هستید و تأخیر در برداشتن کودکتان هم برای مهدکودک و هم شما ایجاد مشکل خواهد کرد.

◉ ‌نیاز به داشتن برنامهٔ دوم: وقتی مهدکودک بسته است شاید شما به تلاش و تقلا برای پیدا کردن مراقب جایگزین بیفتید و وقتی کودکتان بیمار است مجبور شوید در خانه بمانید.

◉ زیاد شدن احتمال بیماری: کودکان در مهدکودک احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی دارند، زیرا در معرض میکروب‌های بیشتری هستند.

◉ تقسیم توجه بین کودکان: در یک مهدکودک احتمال کمتری هست که کودکتان یک مراقبت شخصی دریافت کند یعنی همان چیزی که در صورت گرفتن پرستار یا در خانه ماندن خودتان بدیهی‌تر است.

◉ تردید و نداشتن اعتماد والدین: کودکان و به طور ویژه کودکان شیرخوار برای رشد و شکوفایی نیازمند عشق و توجه زیادی هستند و نهایتاً همین موضوع که مادرها و پدرها می‌دانند رسیدگی به دو یا سه کودک که هیچ، حتی رسیدگی به یک کودک هم کار بسیار سختی است باعث می‌شود برخی والدین در این مورد که یک معلم بتواند تمام روز را از بیشتر از چند کودک مراقبت کند تردید دارند.

.
منابع :
.https://madarsho.com

مزایا و معایب مهدکودک‌