حفاظت از کودکان در مقابل آفتاب

نحوه صحیح نور آفتاب همانقدر که برای بدن لازم و ضروری است در صورت شدید بودن یا قرار گرفتن در برابر آن به مدت زیاد می تواند مشکلات پوستی ایجاد کند که بدترین آن مستعد کردن پوست برای ابتلا به سرطان پوست است. به همین دلیل مادران باید علاوه بر محافظت از پوست خود در برابر آفتاب به محافظت کودکان شان نیز اهمیت دهند.

برای محافظت پوست کودک در مقابل اشعه آفتاب چند توصیه داریم که به اختصار می خوانید:

۱. نوزادان را تا قبل از ۶ ماهگی باید از تابش مستقیم و شدید آفتاب حفظ کرد. مخصوصا در ساعاتی از روز که تابش خورشید در شدیدترین حالت است یعنی ساعات ظهر. بهتر است کودک را در این ساعات از خانه خارج نکنیم و حداکثر شرایطی را فراهم کنید که آفتاب به کودک تان آسیب نرساند.

۲.  هرگز فرزند خود را برهنه یا با لباس شنا در زیر نور خورسید رها نکنید. لباس های گشاد ضخیم نخی به او بپوشانید تا اشعه های فرابنفش از این طریق فیلتر شود، بعلاوه یک کلاه لبه دار پهن و عینک پهن مناسب نیز به او بپوشانید (استاندارد EU، طبقه بندی فرابنفش ۳یا ۴ ).

۳. برای کودکان بالای ۶ ماه که در معرض آفتاب قرار دارند باید توجه داشته باشید که از لباس مناسبی استفاده کنید. به این معنی که لباس های رنگ روشن و پوشیده که از تابش مستقیم آفتاب به پوست کودک جلوگیری کند. همچنین کمک گرفتن از کلاه های لبه دار توری سبک و رنگ روشن می تواند پوست صورت کودک را از گزند آفتاب در امان بدارد.

۴. استفاده از کرم های ضدآفتاب مخصوص کودکان راه حل بسیار خوبی است که می توانید در برابر آفتاب به کار بگیرید. برای این منظور بهتر است از کرم هایی که فاکتورهای فیزیکی دارند به جای کرم هایی که فاکتورهای شیمیایی دارند استفاده کنید.

۵. مطمئن شوید که فرزند شما بطور مرتب مایعات بخورد، حتی اگر خودش درخواست نکند.

۶. کرم ضد آفتاب را برای کودکان از سن ۶ ماهگی می توانید شروع کنید. البته این بدان معنی نیست که نمی توانید در مواقع خاص برای کودک زیر ۶ ماه از ضد آفتاب استفاده کنید. در صورت قرار گرفتن در معرض آفتاب برای نوزاد زیر ۶ ماه نیز می توانید از ضد آفتاب بهره ببرید اما توجه داشته باشید که فقط در مناطقی از صورت که احتمال سوختگی دارد؛ مانند گونه ها و بینی. همچنین مراقب مالیدن چشم نوزاد باشید که کرم را به داخل چشمش نبرد.
شاخص محافظت در برابر آفتاب یا SPF این کرم ها باید حداقل ۱۵ باشد. در واقع اغلب کرم های ضدآفتاب کودکان دارای SPF 15 هستند و کمتر دیده می شود که از میزان بالاتری از SPF در این کرم ها استفاده شود. در حقیقت استفاده از کرم های با SPF بالاتر اصلا ضرورتی ندارد و کمک بیشتری به حفاظت از پوست کودک نمی کند.

۷. برای استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودک بهتر است ابتدا مقداری از کرم را روی پوست کودک تست کنید تا از عدم حساسیت بدن او نسبت به مواد سازنده کرم اطمینان حاصل کنید. برای این کار کرم را روی پوست صورت نزنید و از منطقه ای مانند بازوی کودک کمک بگیرید.

۸. میزان استفاده از کرم ضد آفتاب حدود ۲ میلی گرم در سانتی متر مربع است. در واقع این میزان باید به گونه ای باشد که لایه نسبتا ضخیمی از کرم روی پوست را بپوشاند تا بتواند مانند عایق عمل کند.

۹. علاوه بر صورت کودک نباید قسمت های برجسته و در معرض خطر آفتاب سوختگی فراموش شوند. نواحی مانند روی شانه ها، پشت گردن، گوش ها و پشت دست ها.

۱۰. کرم های ضدآفتاب باید از ۲ تا ۵ ساعت یکبار تمدید شوند. این زمان با توجه به فاکتورهای مختلف در موقعیت های مختلف متفاوت است. فاکتورهایی مانند میزان فعالیت و تعریق کودک، میزان شدت آفتاب، منطقه ساحلی و استخر و…

۱۱. از قرار دادن فرزند خود در معرض نور خورشید، بخصوص بین ۱۱ صبح تا ۴ بعد از ظهر اجتاب نمائید.

۱۲. همیشه وقتی آفتاب شدید است به دنبال سایه باشید.

۱۳. از ۳ سالگی عینک آفتابی بزنید معمولا بچه ها از ۲ سالگی به خاطر آمادگی که از نظر توانایی های جسمی پیدا می کنند بیشتر از گذشته در فضاهای باز و خارج از منزل حضور پیدا می کنند. بنابراین از همین سن استفاده از عینک آفتابی برای آنها ضروری است، اما از آنجا که معمولا این بچه ها به دلیل کنجکاوی زیاد تحمل نگهداشتن عینک روی چشم را ندارند، بهتر است برای حفاظت از چشم آنها از کلاه های لبه دار یا سایه بان های آفتابگیر استفاده کنید. اما از ۳ سالگی باید کودکان را برای استفاده از عینکهای آفتابی استاندارد آموزش بدهید به طوری که یاد بگیرند بدون روی چشم داشتن عینکهای آفتابی از منزل خارج نشوند.

۱۴.نگران جذب ویتامین D نباشید :یکی از نگرانی های پدر و مادرها ممانعت ضدآفتاب در برابر جذب ویتامین D نور خورشید در پوست کودکان است. در حقیقت این نگرانی از آنجا ناشی میشود که بر اساس پیش فرض های ذهنی این افراد، استفاده از کرم ضد آفتاب در کودکان ساخت ویتامین D در آنها را متوقف می کند، چون اجازه نمی دهد نور خورشید مستقیما با پوست بچه ها در تماس باشد. اما این یک باور کاملا مردود است چون میزانی از اشعه ماورا بنفش که باعث ساخت ویتامین D در پوست می شود، آنچنان محدود است که دفع آن از سطح پوست نمی تواند هیچ خللی در فرآیند جذب ویتامین D ایجاد کند. بنابراین بدون هیچ نگرانی از ویتامین D مورد نیاز کودک باید سطح پوست او را با ضد آفتاب های مناسب بپوشانید تا از عوارضی مثل سوختگیها، تیره شدن رنگ پوست، پیری زودرس پوست و حتی سرطان های پوستی در بزرگسالی جلوگیری کنید.

.
منابع :
.https://bestkid.ir

حفاظت از کودکان در مقابل آفتاب