روش های خانه تکانی اتاق کودک

بیشتر اوقات زمانی که والدین می خواهند اتاق کودکشان را مرتب کنند آرامش خود و کنترل اوضاع را از دست می دهند و همین سبب می شود تا مدت ها اتاق کودک کثیف و بهم ریخته باشد چرا که پدر و مادرها از مرتب کردن اتاق کودکشان وحشت داشته و یا زمان کافی برای تمیز کردن آن ندارند. ما قصد داریم در این مقاله روش های خانه تکانی اتاق کودک دلبندتان را به شما آموزش دهیم که کمک زیادی به شما می نماید.

.

برای تمیز کردن اتاق کودکتان از فرزندتان کمک بخواهید

اتاق کودکتان را بدون حضور خودش به هیچ وجه مرتب نکنید. با اطلاع فرزندتان لوازمی دور ریختنی را بیرون بریزید تا کودکتان فکر نکند وسایلش ناپدید یا گم شده اند. فرزندتان باید نحوه تمیز شدن اتاق را دیده و این کار را یاد بگیرد؛ و این وظیفه شماست که به کودکتان آموزش دهید چطور اتاق خودش را مرتب نماید. پس تمیز و مرتب کردن اتاق کودکتان را یک مشکل نبینید بلکه باید این کار را یک مرحله یادگیری برای فرزندتان بدانید که برای کودکتان پر از لذت می باشد.

.

تشویق و ترغیب کردن فرزندتان برای اینکه تمیز کردن اتاق را یک بازی ببیند

به فرزندتان جعبه ای داده و یک مسابقه برگزار کنید که چه کسی جعبه اش را سریع تر پر می نماید؛ و این مسابقه را تا هنگامی که اسباب بازی ها و لباس ها کاملا جمع شوند ادامه دهید. همچنین برای کودکتان یک سری قوانین بگذارید مثلا در هنگام بازی هر بار فقط با یک وسیله، بازی کند؛ و هنگامی که کودک بازی جدیدی را شروع کرد اسباب بازی های قبلی را جمع نماید چرا که این کار سبب تمیز ماندن اتاق می گردد.

.

جدا کردن لوازم اضافه کودک

معمولا اتاق کودکان ابعاد کوچکی دارد و یا با فرزند دیگر مشترک می‌باشد و همین سبب می شود که جا برای تمام لوازم نباشد؛ بنابراین لازم است با کمی صبر و حوصله لوازم اضافه را از اتاق خارج کرد؛ مثلا اسباب بازی هایی که کودک با آنها بازی نمی‌کند یا لباس هایی که برای آن فصل مناسب نمی باشند یا برای کودک کوچک شده اند را از اتاق حذف کنید تا فضای اتاق بیشتر شود.

.

کنترل کردن لباس های کودک

فقط لباس هایی را که برای آن فصل مناسب می باشد را در اتاق بگذارید و لباس هایی که کوچک شده اند را جدا کرده و اجازه دهید فرزندتان تصمیم بگیرد که لباس ها را چکار کند. به کودکتان آموزش دهید که لباس ها را کجا بگذارد. اغلب موسسات خیریه و همچنین افراد نیازمند خوشحال می شوند که لباس های تمیز و غیر قابل استفاده شما را استفاده کنند چرا که این کار سبب شادمانی چندین کودک دیگر می‌گردد. اگر بیرون از اتاق فضایی برای لباس هایی که برای آن فصل مناسب نیست وجود ندارد لباس های کودکتان را زیر تخت بگذارید و با تغییر فصل لباس های زیر تخت را درون کمد گذاشته و لباس های درون کمد را زیر تخت بگذارید.

.

چیدن لوازم به صورت ساده و منظم

لوازمی که در ساختشان از اجزای کوچک استفاده شده را نباید در جعبه و قفسه های بدون در نگهداری کرد. برای چیدن اسباب بازی ها اول اسباب بازی هایی که قطعات کوچک دارند مثلا پازل، حیوان های پلاستیکی ریز، اتومبیل های کوچک را از دیگر اسباب بازی ها جدا نموده و درون جعبه هایی مثل جعبه کفش یا جعبه های پلاستیکی و فلزی کم وزن قرار دهید و جعبه ها را درون کمد بگذارید. سی دی ها و بازی های رایانه ای را به صورت جداگانه در یک جعبه بگذارید. اگر بعضی از سی دی ها خراب شده آنها را جدا نموده و امتحان کنید که در صورت غیر استفاده بودن آنها را دور بیندازید. این کار سبب می شود کودکتان تا یک جعبه از اسباب بازی های بیرون آورده را سر جای اول قرار ندهد جعبه دیگر را بیرون نیاورد.

.

زدن اتیکت بر روی لوازم کودک

در صورتی که روی لوازم کودکتان اتیکت بگذارید خیلی در وقتتان صرفه جویی می شود. اتیکت ها می توانند به شکل نقاشی یا عکس هایی باشند که از مجله ها توسط کودکتان قیچی شده باشند. این عکس ها می توانند به شکل کفش، عروسک، لباس، جوراب، اتومبیل یا حیوانات باشند که مشخص می کند در هر کمد یا کشو چه لوازمی گذاشته شده است.

.

هر روز اتاق کودکتان را مرتب نمایید

تمیز کردن اتاق و انجام دادن کلیه کارها در یک روز سبب خستگی و بی حوصلگی خود و فرزندتان می گردد. حتی زمانی که اتاق فرزندتان آراسته و مرتب است پس از چند ساعت بازی کردن دوباره اتاق نامرتب می شود. پس لازم می شود به کودکتان آموزش دهید هر روز اتاقش را تمیز کند و لوازمی را که با آنها بازی می‌کند دوباره سر جای خود قرار دهد.

.

تمام لوازم جلوی چشم و دم دست کودک باشد

به کمک جعبه هایی با سایز و شکل متفاوت که هر کدام از جعبه ها برای لوازم مشخصی می‌باشد مثلا یک جعبه برای کفش ها، یک جعبه برای لوازم ورزشی، یک جعبه برای ماشین های اسباب بازی و… این کار سبب می شود کودک وسایلش را کمتر روی زمین بیندازد چرا که به راحتی می تواند جای وسایلش را پیدا کرده و بعد از استفاده دوباره آن ها را سر جایش قرار دهد.

.

دسترسی به لوازم را آسانتر نمایید

کنار کمد فرزندتان یک چهارپایه زیبا و محکم و با امنیت بگذارید تا فرزندتان خودش بتواند لوازمی را که لازم دارد به آسانی برداشته سپس دوباره آن ها را سر جای خود بگذارد.
برای آویز کردن لباس ها یک فضا را اختصاص دهید
چوب لباسی که برای لباس های کودک استفاده می شود باید ارتفاعش به حدی باشد که کودک بدون اینکه از کسی کمک بگیرد خودش لباس هایش را در آورد و سر جایش بگذارد.

.

با بی نظمی مقابله کنید

کشوها را چند قسمت کرده تا هر کدام از وسایل در جای مخصوص خود باشند مثلا جوراب ها در یک قسمت و لوازم ریز در یک قسمت دیگر قرار بگیرند. اگر که نیاز به چهارپایه است می توانید کنار کشوها چهارپایه محکمی قرار دهید.

.

وسایل اضافی کودک را جدا کنید

اغلب اتاق کودکان فضای کافی برای وسایل کودک را ندارد . اگر اتاق کودک شما نیز کوچک است ، وسایل اضافه کودک را مانند اسباب بازی هایی که استفاده نمی شوند، لباس هایی که دیگر فصل آن گذشته و یا کوچک شده اند و یا وسایلی که در اتاق کودکان است اما مربوط به آنان نیست را جمع کنید.

اتاق کودکتان را طوری بچینید که حداقل در ایام تعطیل ، که مهمانان زیادی دارید ، اتاق مرتب بماند بنابراین برای جلوگیری از ریخت و پاش فضای اتاق سعی کنید اتاق را خلوت کنید و وسایل اضافی را از دسترس کودک خارج نمایید.

درون یک جعبه پلاستیکی بزرگ اسباب بازی هایی که مورد توجه کودک نیستند را بریزید و در جایی دور از دسترس او بگذارید . اینگونه این اسباب بازی های خسته کننده بعد از مدتی برای کودک هیجان انگیز می شود.

.

از قفسه ها و شلف های ثابت استفاده نمایید

برای ایجاد نظم و انضباط در اتاق کودک از قفسه هایی ثابت استفاده کنید و هریک از وسایل و اسباب بازی ها را داخل یک قفسه بگذارید تا هر وسیله ای جای مخصوص خود را در اتاق پیدا کند.

.

تنها لباس فصلی کودک را در دسترس قرار دهید

اگر کمد لباس کودکتان دیگر فضایی برای لباس های جدید را ندارد ، کمی آن را خلوت کنید . برای این کار می توانید لباس های زمستانی کودک را درون چمدانی قرار داده و بردارید و برای لباس هایی که برای کودکتان کوچک شده تصمیم بگیرد . این لباس ها اگر تمیز باشد و هنوز کهنه نشده باشد ، می تواند کودکانی را شاد کند بنابراین لباس ها را به خیریه ها یا مؤسسات نیکوکاری دهید.

.

به اسباب بازی های لگو سر و سامان بدهید

هیچ گاه جعبه های لگو را دور نیاندازید تا اگر کودکتان به این وسیله علاقه مند نیست، آن را از دسترسش دور نگه دارید و آنها را زیر تختخواب کودک قرار دهید.

.

کشوهای اتاق کودک را تقسیم بندی نمایید

کشوهای کمد کودک را به چند قسمت تقسیم کنید و در این قسمت ها لباس ها را جداگانه قرار دهید مثلا در قسمتی از کشو لباس های کوچک (مثل جوراب ها) و در قسمتی شلوار و… قرار دهید.

.

از کشوی زیر تخت خواب استفاده کنید

برخی از اسباب بازی های کودک را می توانید درون کشو زیر تخت خواب قرار دهید و از این فضا به بهترین شکل استفاده نمایید.

.

از سطل های پلاستیکی و سبد های رنگی استفاده نمایید

سطل های پلاستیکی و سبد های رنگی در اندازه ها و ابعاد مختلف در بازار موجودند بنابراین می توانید آنها را تهیه کنید و بسیاری از وسایل و اسباب بازی ها اتاق کودک را درون آن قرار دهید.

.

کفش های کودک را در قفسه بچینید

از شلختگی و به هم ریختگی کفش ها و ترغیب کودکان به چیدن کفش های خود ، یک قفسه مختص کفش های کودکان در اتاق او در نظر بگیرید.

.

برای آویزان کردن لباس ها از میله ی دوتایی استفاده نمایید

برای اینکه بتوانید تعداد لباس هایی بیشتری را درون کمد خود قراردهید ، برای آویزان کردن لباس های کودکتان میله ی دوتایی در نظر بگیرید. پایین بودن چوب لباسی دوبل سبب می شود کودک خودش بتواند لباس ها را آویزان کند.

.

از آویز پشت در کمک بگیرید

برای مرتب کردن وسایل کوچک کودک خود همچون جوراب و… از آویز مخصوص کودک برای پشت در استفاده کنید و این وسایل کوچک را در جای مخصوص خود قرار دهید.

.

روی جعبه ها را برچسب بزنید

برای اینکه اتاق کودک شما مرتب شود ، وسایل کودکتان را در جعبه ها یا سطل و سبد بگذارید و روی تکه ایی کاغذ بنویسید چه درون جعبه گذاشته اید و ان را به وسیله چسب روی جعبه یا سبد یا سطل وسایل بچسبانید تا وسایل و لوازمی که درون آن ها قرار دارند را بدون دردسر تشخیص بدهید.

.

به خانه تکانی به عنوان دردسر نگه نکنید

به خانه تکانی و مرتب کردن اتاق کودک به عنوان یک دردسر نگاه نکنید و اتاق کودک را به تنهایی و در زمانی که او حضور ندارد تمیز نکنید . وسایل دور ریز را در جلوی چشم کودک خارج کنید تا فکر نکند غیب یا گم شده اند.

.

از جعبه کفش استفاده نمایید

پازل ها، حیوانات کوچک پلاستیکی، ماشین های کوچک ،لباس های عروسک ها و وسایل ساخته شده از اجزای ریز را از بقیه جدا کنید و در جعبه هایی مانند جعبه کفش و یا جعبه های پلاستیکی و فلزی سبک بگذارید.

سپس آنها را در طبقات کمد جایگزین کنید و روی جعبه ها برچسب بزنید . درون جعبه های بزرگ تر بلوک های ساختمان سازی و ماشین های بزرگ تر و کامیون ها ، مجله ها و کتاب ها را بگذارید و آن را در انبار قرار دهید.

.

سی دی ها و بازی های رایانه ای را مرتب کنید

سی دی ها و بازی های رایانه ای که خراب شده از باقی جدا کرده و دور بیاندازید . باقی سی دی ها را در جعبه های کوچک تر بگذارید.

.

به طور روزانه به اتاق کودک رسیدگی کنید

برای اینکه اتاق کودکتان راحت تر مرتب و تمیز شود ، همه کارها را در یک روز انجام ندهید و برای جلوگیری از خستگی و کلافه شدن به کودک یاد بدهید تا با انجام روزانه کارهای نظافت، اتاق را همیشه مرتب نگه دارد و اسباب بازی ها و وسایلی که در طول روز استفاده می کند را سر جایشان قرار دهد.

.

دسترسی را آسان تر کنید

کنار قفسه و کمدهای اتاق کودکتان چهار پایه یا سکویی محکم و ایمنی و در عین حال زیبا و جذاب قرار دهید تا کودک بتواند وسایل مورد نیازش را براحتی بردارد و تشویق شود تا پس از استفاده، دوباره از آن بالا رفته و وسیله را در جای مخصوصش قرار دهد.

.

هر قسمت کمد را به وسیله ی خاصی اختصاص دهید

هر قسمت کمد کودکتان را به وسیله ی خاصی مانند کفش ها ، شلوارها ، پیراهن و … . اختصاص دهیدتا کمد منظم تر شود.

.

جعبه های اسباب بازیها را دور بریزید

برخی از ما جعبه های اسباب بازی کودکمان را نگه می داریم. گاهی اسباب بازی خراب شده اما جعبه آن را نگه داشته ایم . این جعبه ها اتاق کودک را به هم ریخته و فضا را کاهش می دهند بنابراین بهتر است برخی از جعبه های اسباب بازی کودکمان را دور بیاندازیم.

.

کتاب و کاغذهای رنگی را در جاکفشی قرار دهید

برای دسترسی آسان کودک و تمیز شدن اتاق کاغذ، کتاب و برچسب ها را درون جاکفشی قرار دهید.

.
منابع :
.https://namnak.com
.https://www.pelak.com

روش های خانه تکانی اتاق کودک